Hoppa till innehåll

Om Hushans

Lär känna Hans “Hasse” Östfjord – Grundare av HusHans: 

Jag jobbar med människor och hus men det viktigaste är människorna” Hans Östfjord

Hans Östfjord är grundare av byggföretaget HusHans som funnits sedan år 2010. 

– Bolaget är i grund och botten ett bolag som jobbar med mark, sen har vi förvaltat olika företag, däribland mäklarbyrån Skandiamäklarna. Men på senaste år har vi fokuserat på att skapa möjligheter för människor som står utanför arbetsmarknaden, säger Hasse Östfjord. 

Vad kan det innebära för arbetsuppgifter?

– Allt från snickeriarbete till byggnads- och trädgårdsarbete. Jag brukar säga det att jag jobbar med människor och hus, men det viktigaste är människorna. Sen är det självklart ett företagande i det hela, man måste tjäna pengar annars kan du inte driva ett företag. Men vår stora hjärtefråga är att hjälpa dessa killar och tjejer in i arbetslivet. 

Och nyligen fick Hasse glädjande besked som prickar in hans tydliga hjärtefråga. 

– En av våra killar som vi har hjälpt i bolaget HusHans fick sitt uppehållstillstånd efter åtta år i Sverige. Det är extremt motiverande och glädjande, säger Hans med ett leende på läpparna.

Om vi går över till dig. Vem är Hans Östfjord?

– Jag är en person som är född och uppvuxen i Falun på det glada 70- och 80-talet. Jag förstod i ganska tidig ålder att jag var en entreprenör, jag ville jobba med något som var kreativt. Och då tänker jag inte kreativt konstnärligt utan mer personligt och utvecklande av företagande. 

Hans är just nu chef över Skandiamäklarna i Falun och grundare i HusHans samtidigt som han driver ett hotell ute i Svärdsjöbygden, Trollnäs. Men det finns en historia innan Hans hittade hem i husmarknaden.  

– Jag har hållit på med allt typ av försäljning, jag bruka säga är att jag i grund och botten är en dammsugarförsäljare (säger Hans och skrattar.) Jag har sålt bilar i 16 år, efter en lång och framgångsrik karriär inom bilhandel började jag sälja hus.

”Inom fem år bygger vi fastigheter flytande på mark som redan existerar inom bolaget”

– Hans Östfjord

HusHans har funnits sen år 2010 och på denna resa har det hunnits med massvis med fantastiska projekt.

– Precis i början av min karriär som agent så köpte jag tre stycken tomter i Sandladet ute i Hosjö i Falun. Och där skapade vi ett projekt område som vi byggde tre styckna anebyhus, säger Hans Östfjord som sedan fortsätter:

– Sedan år 2013 så sprang jag på ytterligare ett intressant område som vi skapade en helt ny detaljplan i stennäset precis bredvid Gullnäsgården, och där byggde vi tillslut hela 12 hus som ligger alldeles vid varpans kant. Och sen har vi också inhandlat massvis med mark under resans gång så det kommer komma mer projekt.

Hans Östjords högra hand i företaget är snickaren Martin Zahedi. Och Martin är ett praktexempel på HusHans hjärtefråga. 

– Allting började egentligen för cirka ett år sedan när jag anställde en kille som heter Marin Zahedi som har varit i Sverige i många, många år och blivit lovad jobb från olika håll. Men detta var bara tomma löften, så tillslut så sa jag, okej du får börja jobba hos mig, säger Hans Östfjord. 

Vad var Martins arbetsuppgifter till en början?

– Jo då körde vi igång han som snickare, för jag har sett att han har talang eftersom han har byggt mycket hos mig under tiden jag lärt känna honom. Jag anställde honom privat för ett par år sedan och då byggde han en hel nedervåning i mitt nybyggda hus och skapade jättemycket snyggt och bra. Han besitter på stor, stor kunskap och talang, avslutar Hans Östfjord.